Welkom bij Inspirex
NLP Opleiding bij Novalife
Coaching bij Inspirex
Workshops bij Inspirex
Over Inspirex
Inspiratie met Inspirex
Agenda van Inspirex
Contact met Inspirex
Home
Coaching

U hebt een doel voor ogen. U wilt een klankbord.
U zit in een overgangsperiode. U wil een probleem oplossen.

Het is fijn om daarbij de begeleiding en veiligheid te hebben van een coach. Wij zorgen ervoor dat u op eigen kracht bereikt wat u wil bereiken.

Hoe het werkt

We beginnen altijd met een intake-gesprek van anderhalf à twee uur, waarbij uw beginsituatie, de problemen en uw wensen geïnventariseerd worden.

Naar aanleiding daarvan bepalen we samen hoeveel vervolgsessies we plannen. Deze duren meestal ongeveer een uur.

De kracht van huiswerk

Tijdens een sessie ervaart u onder begeleiding van de coach een nieuw gedrag of een nieuwe mindsetting, waar u in de toekomst veel baat bij gaat hebben.

Het is belangrijk om hiermee te gaan oefenen, zodat deze nieuwe capaciteiten automatisch toegepast gaan worden.

Coaching - Introductie

 

Als ik jou coach...

Houdt dat voor mij in, dat ik een poosje met je meeloop op jouw weg en dat ik met je meekijk naar wat je op die weg tegenkomt.

Door je vragen te stellen, laat ik je zelf ontdekken wat je kunt of wilt met de zaken die je op je weg tegenkomt. Wat belemmert je te zijn wie je bent? Wat wil je opruimen? Zodat je natuurlijke vreugde en vredigheid te voorschijn kunnen komen.

Door de vragen krijg je zelfinzicht en word je je bewust van je doelen, van gedachten en overtuigingen die je belemmeren en van je (misschien nog verborgen) kwaliteiten.

Ik kan je ook communicatietechnieken laten ervaren en laten oefenen, waardoor je gaat communiceren vanuit je authentieke kern.

Zijn wie je bent, het klinkt zo eenvoudig, maar in de praktijk blijkt het lastig. Je sluit je vaak af , juist op het moment, dat je ware potentieel naar buiten begint te komen.

'Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is het licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt'.

Mijn visie is dat wij allemaal deel uitmaken van hetzelfde veld van energie, en dat wij in essentie allemaal diezelfde energie zijn. Die energie is bij mij wel anders georganiseerd dan bij de jou en daar zitten de aanknopingspunten om te groeien en te leren in dit leven. Als ik naar jou kijk, wordt mij altijd iets gespiegeld wat in mijzelf aandacht vraagt. En ik spiegel zo ook aan jou je aandachtspunten. Door er zo naar te kijken, kan ik wat ik zie neutraal benaderen, zonder oordeel.

Ik ga ervoor om duidelijkheid en helderheid te geven en te brengen. Mijn visie is dat die zaken waarover licht mag schijnen, hun zwaarte en negatieve kracht verliezen. In het licht lost het donker altijd op.

(Ik vind het belangrijk om in het nu te leven en van het leven te genieten. Zoals ik het zie, wordt de wereld op die manier een fijne plek om in te zijn. ENJOY LIFE.)

Voorbeelden van coachingsonderwerpen:

  • Wat zijn mijn beperkende overtuigingen?
  • Hoe bevrijd ik me van negatieve conditioneringen?
  • Hoe schud ik angst van me af?